Dsg Şanzıman Tamiri

DSG şanzıman arızalarını uzman kadromuz ve orijinal parçalar kullanarak tamir etmekteyiz. Aracınızın kilometreye bağlı yada sürüş hatasından meydana gelen arızalarda garantili otomatik şanzıman tamirlerinizi günü birlik yapıyoruz.

DSG şanzıman nedir?
DSG şanzımanları, neredeyse tam otomatik bir sürücü gibi hisseder ve Park, Nötr veya Sürüş arasında geçiş yapmak için direksiyon simidinin arkasındaki tanıdık bir kol veya pedallar kullanılarak kontrol edilir. Harekete geçtikten sonra, vitesleri sizin için mutlu bir şekilde değiştirecekler ve durma endişesi olmadan veya bir debriyaj kullanmak zorunda kalmadan pürüzsüzce çekecekler.

Ayrıca, vitesin ne zaman değiştirileceğini tam olarak seçmeyi tercih ederseniz, aracın hızlanmayı artırmak için vitesleri veya manuel olarak 'M' modunu daha uzun süre tutmak için 'S' modunu da seçebilirsiniz.

DSG şanzıman nasıl çalışır?
Bir motorun gücünü tekerleklere mümkün olduğunca yumuşak bir şekilde iletmesine yardım etmek - ve durmaktan kaçınmak - şanzıman ile şanzıman arasına takılmalıdır. Bu, vitesleri kendiniz değiştirip değiştirmediğinize veya otomatik olarak yapılmasını tercih etmenize bakılmaksızın geçerlidir.

Geleneksel bir otomatik şanzıman, motoru şanzımana bağlamak için bir tork konvertörü kullanır. Bu ünite, sızdırmaz bir sıvı dolu bölmede birbirine bakan iki itici benzeri fanı içerir. Bir fan doğrudan motora bağlanır ve döndüğünde ikinci pervaneye bir dönüş gücü (tork denir) verir. Bu dönüş kuvveti daha sonra bir şanzıman vasıtasıyla tekerleklere iletilir ve aracı ileriye doğru sürülür. Sonuç olarak, bu sistemle donatılmış araçlar, frenler uygulanmadıkça veya redüktör boşta olmadıkça, motor çalışırken ileriye doğru kayma eğilimi gösterirler.

Bir DSG otomatik, tork konvertörünü bir çift bilgisayar kontrollü kavrama ile değiştirir - tek sayılı vitesler üzerinde çalışan ve çift sayı için bir tane. Sadece bir debriyajı sökerek ve diğerini takarak vites değiştirir - deneyimli bir sürücünün bile dişlileri manuel olarak değiştirebileceğinden çok daha hızlıdır.

Avantajları nelerdir?
Otomatik şanzımanlar giderek daha popüler hale geliyor ancak geleneksel olarak performans ve yakıt ekonomisinde bir çürüme sağlıyor. Bunun nedeni, motor gücünün bir kısmının tork konvertöründeki sıvı bağlantısı tarafından boşa harcanmasıdır. Debriyajlar gücü iletmek için daha etkili bir yoldur ve sonuç olarak modern DSG üniteleri çoğu zaman daha iyi yakıt tasarrufu sağlar. Bazı uygulamalarda, bir DSG, geleneksel bir manuel kutudan da daha fazla yakıt tasarrufu sağlayabilir.

DSG üniteleri genellikle mevcut yedi-hızlı ve yaklaşan 10-hızlı versiyonların gösterdiği gibi, bir kılavuzdan daha fazla vites ile donatılmıştır. Bu DSG'lerdeki daha yüksek vitesler, sürüş sırasında yakıt tasarrufunu artırmaya yardımcı olur, çünkü motor otoyol hızlarında daha az değişiklik gösterir. Aynı zamanda, aracın daha fazla hızlanabileceği anlamına gelir, çünkü daha yakın dişli, motorun gücünün daha verimli kullanılmasını sağlar.

Bazı sürücüler, geleneksel tork-dönüştürücü otomobillerini, vites seçimi konusunda tam kontrolünüz olmadığı için, bu kadar heyecan verici olmamaları veya el kitapları olarak sürmeyi gerektirmedikleri için eleştirirler. DSG'ler bunu düzeltmek için bir yol kat eder, çünkü vites değişimleri daha hızlıdır ve direksiyon üzerinde bir manivela veya Formula One-inspired paddles ile daha hassas bir şekilde kontrol edilebilir.

DSG'lere herhangi bir sakınca var mı?
Çoğunlukla, DSG'ler hem performans hem de verimlilik açısından geleneksel otomobillere göre önemli bir gelişmeyi temsil etmektedir. En büyük sorun muhtemelen bu 'kutularla donatılmış otomobillerin artan fiyatı olacak.

Ancak mükemmel değiller. Tork konvertörleri tarafından kullanılan akışkan bağlantısı, doğal olarak durma noktasından ileriye doğru kaymalarını sağlar. Bu bir DSG'de geçerli değildir çünkü yerleşik bilgisayar, 'sürünme' fonksiyonunu taklit etmek için bir debriyajı kademeli olarak devreye sokmadan önce frenden çıktığınızı fark etmelidir. Bu sistemler kadar iyi programlandığı gibi, yoğun trafikte akıcılık için bir tork konvertörü ile eşleşemezler.

Ayrıca, bir DSG otomobilinde geri vitesin gaz pedalına çok hafif bir dokunuş gerektirdiğini de belirtmek gerekir. Geriye doğru şiddetle çekim yapmamak için tercih edilen taktikimiz, aracı ters çevirip, ayağınızı frenin üzerinden çekmektir - eninde sonunda hızlı bir şekilde geri çekilecektir. Hızlandırıcıya dokunun ve genellikle beklediğinizden biraz daha hızlı bir şekilde geriye doğru kariyer yapabilirsiniz.

Hangi arabalar DSG ile geliyor?
Mevcut VW , SEAT , Skoda serilerine baktığınızda DSG kısaltmasını zaten biliyor olabilirsiniz , ancak birçok üretici farklı isimler altında benzer birimler sunmaktadır. Audi, DSP şanzımanlarının S tronic ünitelerini çağırırken, Porsche onları PDK şanzıman olarak adlandırıyor. Son yıllarda, otomatik şanzımanlar ile sunulan çoğu küçük veya yüksek performanslı otomobilin, eski bir tork konvertör ünitesinin yerine DSG tarzı bir sisteme sahip olacağı çok yaygın hale gelmiştir.